FITNESS ALS THERAPIE

DRAGON COACHING

FITNESS ALS WAT?

Als therapie! Je leest het goed. Fitness is één van de tools die Dragon Coaching gebruikt bij het begeleiden van cliënten. Dit wordt ingezet zodra de leef- en woonsituatie stabiel en onder controle is. Ruim 35 Jaar geleden ontdekte Juan (één van de coaches), dat fitness de onrust in zijn lichaam en geest in balans bracht. Fitness zien wij daarom als therapie, net zoals muziek en kunst ook als therapie kan werken. Met deze therapie lukt het om veel emoties kwijt te kunnen zoals; woede, onrust, blijdschap, creativiteit, depressiviteit et cetera.


WAAROM FITNESS ALS THERAPIE?

Een alternatief voor medicatie
Juan: “Na wat eerste testen tijdens begeleidingen zag ik al snel de vele voordelen die het oplevert voor de cliënten. Sterker nog, bij enkele cliënten hebben we het gehele drugsmisbruik tot een minimum teruggebracht, wat ook weer doorwerkte tot aan vermindering en het afbouwen van medicatie. Het lijkt me dat sporten gezonder is dan de farmaceutische benadering en als we het met sporten kunnen redden, waarom dan nog die medicatie met talloze bijwerkingen?”
43% minder psychische klachten
Sporten heeft niet alleen invloed op je fysieke, maar ook op je psychische gezondheid. Er is een onderzoek uitgevoerd omtrent de mentale gezondheid van 1,2 miljoen Amerikanen. De uitkomst? De sportersgroep had per maand gemiddeld 43 procent minder last van psychische klachten dan de groep die niet sportte (uit: Psychologie Magazine - Sporten als therapie, 2019).
Krachttraining als antidepressiva
De uitkomst van een meta-analyse van 33 onderzoeken met in totaal 1877 deelnemers laat zien dat krachttraining een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Krachttraining, zoals gewichtheffen of jezelf opdrukken, maakt je dus niet alleen lichamelijk sterker, maar het reduceert ook angst- en depressieve gevoelens (Association of Efficacy of Resistance Exercise Training With Depressive Symptoms, 2018).
 
 

WAT KAN FITNESS ALS THERAPIE MIJ OPLEVEREN?


 
Jim, cliënt

MET FITNESS ALS THERAPIE
HEB IK EEN GOEDE BALANS
KUNNEN VINDEN TUSSEN
MIJN LICHAAM EN GEEST.