PERSOONLIJKE
BEGELEIDING

DRAGON COACHING

PERSOONLIJKE BEGELEIDING, WAT HOUDT HET IN?

Onze drie coaches bieden persoonlijke begeleiding bij een cliënt aan huis. Dit kunnen in verschillende woonvormen zijn zoals: zelfstandig, inwonend bij een van de ouders of in een woonvorm met andere bewoners. Het fijne van Dragon Coaching? Bij ons vind je geen lange wachtlijsten of ingewikkelde formulieren. Wij doen er alles aan, zodat jij het beste uit jezelf weet te halen.


Een vaste coach
Met welke vraag zou één van onze coaches jou kunnen helpen? Dragon Coaching staat voor kwaliteit van leven, waarin je het beste uit jezelf haalt. Om die reden stellen wij niet je problemen centraal, maar kijken we hoe we jou als persoon in je unieke kracht kunnen zetten. Anders gezegd: wat zijn jouw krachten en kansen? Vanuit deze overtuiging werkt Dragon Coaching dan ook met een vaste coach, zodat je samen een goede relatie opbouwt en hiervanuit stappen vooruit kan zetten.
 
 

ZO WERKT HET

#1 Kennismaking
Onze persoonlijke begeleiding start na een intakeprocedure. Dit is niet zo spannend. Tijdens het gesprek leren we elkaar kennen, want we zijn natuurlijk nieuwsgierig naar jouw verhaal.
#2 Wensen
Na het kennismaken gaan we met jou in gesprek over je wensen. Waar zou je graag onze hulp bij willen? Misschien ben je op zoek naar structuur in je dagelijkse leven, of misschien zou je een boost willen krijgen voor je zelfvertrouwen? Samen pakken we jouw vraag op.
#3 Plan van aanpak
Afhankelijk van het aantal uren begeleiding dat in je beschikking is afgegeven, kijken we samen naar het aantal uren per week en het tijdstip waarop we bij je thuis komen om de gevraagde ondersteuning te bieden. De begeleidingsmomenten bepalen we samen naar ieders tevredenheid.
#4 Groeien
Het is tijd om aan de slag te gaan. Dat doen we samen. Stap voor stap gaan we toewerken naar jouw doelen/wensen. Zo ontwaken we jouw drakenkracht.
 
 

WAT KAN PERSOONLIJKE BEGELEIDING MIJ OPLEVEREN?


Het opbouwen en vast blijven houden van een degelijke dag- en nachtstructuur.
Ondersteuning en begeleiding bij de post en postadministratie, kortom: “hoe voer ik een overzichtelijke administratie?”
Ondersteuning en begeleiding bij financiën: “hoe kom ik iedere maand weer rond met mijn beschikbare geld?”
Inzicht geven in de desbetreffende problematiek van de cliënt en het aanreiken van handvaten om hiermee om te gaan.”
Ondersteuning en begeleiding bij: school, opleiding, sport en vrije tijd en/of werk.
Begeleiding van cliënten die te maken hebben met moeilijke gesprekken, maar ook het aanleren van vaardigheden om zulke gesprekken te voeren.
Organisatie en bijhouden van huishouding, dit lijkt simpel, maar in de praktijk komen wij totaal andere situaties tegen.

Het stimuleren en adviseren bij opbouw van een nieuw sociaal netwerk , vaak gecombineerd met Fitness Als Therapie!
Aanleren van vaardigheden op gebied van: wonen, werken, huishouden, scholing financiën en gedrag.
Sociaal- emotionele ondersteuning zoals: praten over zaken die je moeilijk vindt, waar je goed in bent, waar je verdrietig of juist blij van wordt.
Begeleiding en ondersteuning bij het maken van: nieuwe vrienden, contacten onderhouden en hoe om te gaan met mensen in het algemeen.
De begeleiders van Dragon Coaching bieden een luisterend oor, maar geven ook advies als daar om gevraagd wordt.
Afbouwen waar mogelijk tot een minimum of geheel van medicatie in samenspraak met uw psychiater of arts..
Belangrijk vinden wij als begeleider om eventueel drugsgebruik langzaam af te bouwen of te minimaliseren in geval van (zelf)medicatie.
Jim, cliënt

MET FITNESS ALS THERAPIE
HEB IK EEN GOEDE BALANS
KUNNEN VINDEN TUSSEN
MIJN LICHAAM EN GEEST.