OVER

DRAGON COACHING

OVER

Dragon Coaching bestaat uit een drietal coaches met een ruime ervaring in de zorgsector. Door onze jarenlange ervaring in deze sector hebben we in de loop der jaren een eigen zienswijze ontwikkeld op het gebied van verlenen van zorg. Onze coaches geven persoonlijke, ambulante begeleiding aan (jong)volwassenen met een lichte en/of matige verstandelijke beperking:

  • Met vaak nog Wet Langdurige Zorg (WLZ)
  • Met nog een geldige indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)
  • Die een Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) indicatie hebben of willen aanvragen op Persoonsgebonden Budget (PGB) basis.
 

DE VOORDELEN VAN
DRAGON COACHING

  • 24/7 bereikbaar
  • Geen pappen & nathouden
  • No-nonsense mentaliteit
  • Praktisch & oplossingsgericht
  • Vertrouwen
  • Jaren aan ervaring
  • 3 coaches

ONZE MISSIE


Kwaliteit van leven, waarin je het beste uit jezelf haalt! Dat is de missie van Dragon Coaching. We willen jongvolwassenen, volwassenen én hun directe omgeving ondersteunen om tot een optimale ontwikkeling en functioneren te komen. Dit alles vanuit een kleinschalige, zorgzame, eigenzinnige, realistische en niet-gebureaucratiseerde benadering.

 

ONZE VISIE

Altijd dichtbij

Dragon Coaching is altijd dichtbij, want je kunt ook en hulpvraag hebben na 17:00, toch? Te vaak zagen wij het credo: “pappen en nathouden”, waarbij te gemakkelijk de hulpvraag van een betrokken cliënt over het hoofd werd gezien. Daarom biedt Dragon Coaching duidelijkheid in de jungle van AWBZ instellingen, zorgverleningen en stichtingen voor cliënten met gedragsstoornissen. Maar ook voor de ouders en hun directe omgeving, zoals de partner en /of kinderen.

Voor ons bestaat de basis uit een stukje wederzijds vertrouwen. Vanuit deze overtuiging werkt Dragon Coaching dan ook met een vaste coach, zodat je samen een goede relatie opbouwt. Het is volgens ons dé manier om de cliënt weer in zijn kracht te zetten, oftewel: om de drakenkracht te laten ontwaken. We zetten daarom áltijd in op positieve eigenschappen, maken onze cliënten graag bewust van hun denken en handelen, zodat zij leren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Natuurlijk verwachten we dan ook effort van beiden kanten. De coach investeert energie in de cliënt en de cliënt investeert energie in zijn/haar hulpvraag. Dragon Coaching werkt daarom graag uitsluitend met cliënten die een reden voelen om uit de veren te komen, die zoeken naar perspectief en de beste versie van zichzelf willen worden.